Deze procedure gaat ervan uit dat je nog geen verkopersaccount hebt, maar als je al een verkopersaccount hebt, begin je bij “De eerste stap is om Amazon’s catalogus te doorzoeken…”

Ga naar Amazon.com en scrol naar het voettekstmenu.

Onder de Verdien geld met ons voettekst, klik op de Verkopen op Amazon koppeling:

> Je ziet een Begin vandaag nog met verkopen op Amazon bladzijde:

Klik rechtsboven op om Log in op uw verkopersaccount:

> Je zou je dashboard moeten zien:

Klik linksboven op Voorraad> Voeg een product toe:

In het midden bovenaan de Voeg een product toe pagina, selecteer welk Amazon-account je gebruikt (dit is meestal Amazon.com , maar u kunt er ook voor kiezen om in andere regio’s te vermelden):

Op de pagina zijn er twee brede opties voor het toevoegen van een product:

Een nieuw product vermelden

Vermeld veel producten via bulkupload.

In onze huidige huidige procedure voegen we een Nieuw product toe…

De eerste stap is om Zoeken in de Amazon-catalogus om te controleren of uw barcodenummer niet in gebruik is…
In de Een nieuw product vermelden sectie, voer uw barcodenummer in en klik op Zoeken :

Amazon zou u dan moeten informeren dat het zou kunnen niet vind alle producten voor uw nummer:

Dit betekent dat u dit barcodenummer KUNT gebruiken.

OPMERKING: Als Amazon zegt dat dit nummer al in gebruik is, betekent dit dat iemand anders het frauduleus gebruikt – neem contact op met Amazon voor instructies.

Klik Een nieuwe productvermelding maken :

In het scherm dat wordt weergegeven, moet u: CLASSIFICEREN uw nieuwe product:

Kijk onder Alle productcategorieën en doorloop het proces om een productcategorie te kiezen die het beste bij uw product past.

T ik p: Controleren vergelijkbaar Amazon-producten om te zien welke productcategorieën ze gebruiken.

U kunt naar de categorie zoeken of de “drill-down”-procedure gebruiken (als u op een categorie klikt, worden rechts subcategorieën geopend en blijft u selecteren totdat u een eindpunt bereikt).

Als je een laatste categorie hebt, klik je op de Selecteer knop.

> U ziet een informatie-invoerscherm dat is ingedeeld in tabbladen:

De volgende procedures zijn om op de tabbladen te klikken en de informatie voor hen in te vullen:
Vitale informatie | variaties | Aanbod | Afbeeldingen | Beschrijving | trefwoorden | Meer details

Voltooi de Vitale informatie tabblad:

Belangrijke punten voor het tabblad Vitale info:

Product-ID:
U ziet een bericht dat u kunt verbergen in toekomstige procedures:

productnaam :

• Deze woorden zijn de eerste die klanten naast de productafbeelding zien.
      • Limiet van 200 tekens.
      • Werk aan het begrijpen van de gebruikersintentie (waar gebruikers naar op zoek zijn) en wees beschrijvend, zodat browsende klanten uw product begrijpen en de voordelen ervan zien.
      • Onthoud dat Amazon een zoekmachine is, dus voor SEO-doeleinden
        • Probeer trefwoorden, voordelen en functies in uw productnaam .
        • Amazon gebruikt jouw Titel om uw product te rangschikken ten opzichte van concurrerende producten in Zoeken.
        • Amazon verbetert uw vermelding naarmate u meer klikken en conversies krijgt.
        • Als je een … hebt Merk , gebruik het in de naam zodat het product profiteert van uw merkaanwezigheid.
        • Voorbeelden:
          Ineffectieve productnaam:
          “Slasher5”
          Effectieve productnaam (inclusief uw merk): ” ironDude Slasher5 | stijlvol roestvrij staal | 250 g | essentieel overlevingsgereedschap voor vissen, jagen, wandelen, buiten | introductie lage prijs “
      • Je kunt met wat meer moeite een stap verder gaan;
        • Voer trefwoordonderzoek uit en integreer de beste trefwoorden in de productnaam.
        • Gebruik het beste trefwoord aan het begin van de productnaam.

Product-ID:

Plak hier uw barcodenummer.

De Opslaan en voltooien knop wordt uitgeschakeld totdat u alle velden heeft ingevuld:

Voltooi de variaties tabblad:

Voltooi de Aanbod tabblad:
(Merk op dat er een optie is om  Laat me de aanbiedingsgegevens voor nu overslaan en later toevoegen)

Artikelnummer (optioneel): Stock Keeping Unit – een uniek numeriek identificatienummer.

BTW-code – Als u gebruikmaakt van de belastinginningsservices van Amazon.

Vervulling latentie – (Alleen als je bent niet met behulp van Fulfillment by Amazon) De tijd die nodig is om het product te verzenden.

Start verkoopdatum – Op deze datum komt uw product beschikbaar op Amazon.

Vervullingskanaal – Beslis of je bestellingen zelf gaat uitvoeren of dat Amazon ze laat uitvoeren.

Wanneer Amazon berekent dat het de minimaal vereiste informatie voor uw product heeft, stelt het de Opslaan en voltooien knop (maar je hebt mogelijk nog steeds een tabblad Afbeeldingen om in te vullen).

Voltooi de Afbeeldingen tabblad:

Dit legt uit strikte richtlijnen voor het accepteren van afbeeldingen :
• Om in Zoeken of Bladeren te verschijnen, moet uw vermelding een hoofdafbeelding hebben.
• Producten te koop moeten minimaal 85% van de afbeelding vullen.
• Geen rekwisieten, logo’s, watermerken of ingevoegde afbeeldingen.
• Tekst is alleen toegestaan in de afbeelding als deze onderdeel is van het product.
• Hoofdafbeeldingen moeten een witte achtergrond hebben.
• Alleen foto’s (geen tekeningen).
• Op de afbeelding mogen geen uitgesloten accessoires worden getoond (laat alleen zien wat er bij het product te koop is).
• Om in te zoomen moeten afbeeldingen minimaal 1000 pixels aan de langste zijde en 500 pixels aan de kortste zijde zijn.
• De langste zijde van de afbeelding mag niet meer dan 10.000 pixels zijn.
• JPEG-indeling heeft de voorkeur. TIFF- en GIF-indelingen zijn toegestaan.

Voltooi de Omschrijving tabblad:

Dit heeft twee secties: Belangrijkste productkenmerken en Productbeschrijving.

De belangrijkste gebieden:

Belangrijkste productkenmerken:

• Dit zijn uw opsommingstekens die op Amazon worden weergegeven onder uw productafbeelding.
      • Amazon rangschikt uw product op basis van trefwoorden binnen deze opsommingstekens , zo o voor SEO-doeleinden moet u unieke zoekwoorden in deze functies proppen.
      • Officieel stelt Amazon dat het je beperkt tot 100 tekens per punt, maar ze lijken deze norm te versoepelen.

product beschrijving

• Dit is een GROTE verkoopkans voor jou.
      • Verkoopstrategieën toepassen.
      • limiet van 2000 tekens.
      • Leg uit hoe uw product een klantprobleem oplost.
      • Volg de best-practice voor SEO.

Voltooi de Trefwoorden tabblad:

• Klanten zien dit niet.
    • Amazon gebruikt deze informatie in zijn verschillende online strategieën.

Zoektermen:

Vul in elk zoektermveld zoveel mogelijk unieke trefwoorden in, gescheiden door een komma.

U hoeft zoekwoorden niet te herhalen, omdat Amazon ze slechts één keer registreert in uw productvermelding, dus u hoeft zoekwoorden die in uw titel en opsommingstekens worden gebruikt niet te herhalen.
OPMERKING: Daarom is het belangrijk om zoekwoordonderzoek te doen – om zo effectief mogelijk te zijn, moet u uw zoekwoorden één keer per keer verspreiden over alle productvermeldingsgebieden die Amazon in de gaten houdt, dus u hebt veel goede zoekwoorden nodig.

Voltooi de Meer details tabblad:

Dit wordt aangepast aan uw productcategorie.

Dit tabblad bepaalt uw prijs en zet de toon voor een goede deal:

• De door de fabrikant aanbevolen verkoopprijs is de achtergrond van de “catalogusprijs” waartegen uw beter Verkoopprijs is gemarkeerd.
      • De door de fabrikant voorgestelde verkoopprijs wordt weergegeven met een streep erdoor, gevolgd door uw gemarkeerde, aantrekkelijkere verkoopprijs, gevolgd door de waarde “U bespaart”.

Als je alle tabbladen hebt ingevuld, klik je op Opslaan en voltooien :

Bekijk de Voorraad beheren bladzijde:

Controleer of het wordt weergegeven als Beschikbaar

Scherm Alle inventaris en controleer details:

Klik om individuele producten weer te geven.
[Geen afbeelding beschikbaar] Houd er rekening mee dat de productafbeelding mogelijk niet onmiddellijk wordt geüpload … het duurt even omdat Amazon-personeel de afbeeldingen handmatig verwerkt. Als je afbeelding niet binnen een dag beschikbaar is gesteld, neem dan contact op met Amazon om dit te controleren.

Voorbeeld – Afbeelding wordt na enige tijd weergegeven:

Omgaan met om het even welke UPC-codeweergaveproblemenPC :

Amazon geeft soms de UPC-codes niet correct weer, mogelijk omdat ze hun eigen codes gebruiken:

In dit geval moet u:
EEN) Bewerk het product (de knop Bewerken staat helemaal rechts),

B) Voeg de UPC-code toe in de Omschrijving :

C) … klik vervolgens op Opslaan en voltooien .

> U ziet dan een bericht over de verwachte tijd om te updaten:

Sla alles op na de update en u kunt uw productbeschrijvingstekst bekijken, inclusief het UPC-nummer.
Op termijn zal het UPC-nummer doorzoekbaar zijn!

Het bevestigt dat uw updates zijn ingediend, maar u moet even wachten op goedkeuring (bijvoorbeeld “ Als we uw suggesties accepteren, worden de wijzigingen binnen 15 minuten weergegeven “:

Het toont al uw aanbiedingen, die u kunt filteren of zoeken:

Rechtsboven biedt het verdere knopopties: